Ultimate Running Guide for Beginner

Running is one of the cheapest exercise that you can embrace in your healthy active lifestyle routine. You can do it within your residential area, park next to your office or running track in stadium. You don't need to pay for it. Here we give you ultimate running guide for beginner, so you can discover…

Read More

Zumba bersama Go Fit With Me di Astro Oasis, Rancangan Bismillah Ad Dhuha

Semua orang tau pasal Zumba tapi Zumba untuk Muslimah sahaja masih kurang di luar sana.   Zumba yang berasal dari Colombia pada tahun 90an lagi, sudah jadi terkenal diseluruh dunia. Gabungan gerakan - gerakan tarian latin seperti Salsa, Reggeton, Merengue dan macam-macam lagi menjadikan Zumba salah satu fitness yang digemari ramai terutama kaum wanita.  …

Read More

Dunia Lebih Ringan Melebihi 30kg Setelah Cabaran Ramadhan

Alhamdulillah Cabaran Ramadhan di GoFitWith.Me telah selesai. Dan berita yang terbaiknya ialah, dunia kita lebih ringan melebihi 30kg setelah cabaran Ramadhan GoFitWith.Me tamat! Lebih 30kg yang disebut tadi adalah jumlah keseluruhan berat terkumpul yang dicapai oleh para peserta cabaran kali ini.Satu jumlah yang mengagumkan!   Kalau anda tidak dapat bayangkan bagaimana berat 30kg, cuba anda…

Read More

Cabaran Transformasi Ramadhan 1438H (2017)

TAHNIAH KERANA MENYAHUT CABARAN TRANSFORMASI RAMADHAN 2017 Cabaran transformasi ini adalah kesinambungan dari Cabaran Transformasi 21 hari yang dijalankan di GoFitWith.Me hampir tiap-tiap bulan. Sempena bulan Ramadhan ini, cabaran ini dinamakan Cabaran Transformasi Ramadhan.   BACA apa 5 KELEBIHAN Cabaran Transformasi 21 Hari ini di sini http://bit.ly/why-21-days Tak cukup itu, saya bagi 5 LAGI KELEBIHAN…

Read More

Ramadan dah Dekat – Apa Matlamat Puasa Kita?

Prolog Bulan ramadhan dah dekat, tinggal beberapa hari lagi. Umat Islam khususnya akan menyempurnakan syariat tersebut dengan meriah. Pelbagai aktiviti yang berbentuk mendidik kerohanian telah diatur. Ada yang berazam hendak khatam Al-Quran, ada yang nak memperbanyakkan sedekah dan ada yang nak meningkatkan matlamat puasa mereka.   Tapi apa matlamat puasa sebenarnya?   Ramadan dah Dekat…

Read More

Piloxing – Sukan Interval Terkini

Apa tu Piloxing ? Boxing kah, dancing kah? Sebenarnya Piloxing ialah sukan kombinasi diantara Boxing + Pilate + Dancing. Bestkan 3 in 1 gitew.....rasa nak try boxing takut pula patah riuk, nak cari pilate class susahlah nak cari centre yang offer pilates, nak dancing? ....mmmm sekali sekala ke kelas zumba pun kelaut ikut step ;)…

Read More

What the World Would Be Like If Fitness for Ladies Didn’t Exist?

What the World Would Be Like If Fitness for Ladies Didn't Exist? What do you think? Aaargghh, I can't think of anything great happen. Even worse I'm thinking that Elon Musk will drop his X program to conquer Marsh or even Apple will lost his beautiful design touch.   Anyway, this is what might happen:…

Read More

Azam Tahun Baru, Nak Kurus, Misi Sihat 2017

Antara azam yang sangat popular di tahun baru adalah Nak Kurus atau "diet". Baik nak naikkan berat badan, nak kurus - nak turunkan berat badan dan ada yang nak sihat. Azam ini sangat popular. Menurut laman web Majalah TIME dan juga Statistic Brain, azam untuk turun berat adalah yang paling popular diseluruh dunia. Berikut adalah…

Read More

Another 5 Reason Why You Should Join 21 Days Challenge

For human to change and form a habit, it required at least 21 days. This is the habits of highly successful people, that allow them to consistently perform behaviors that breed success. Everything from eating well to responsible spending to task completion and beyond requires habits that make such behaviors part of our daily life.…

Read More

Community Wellness Talk

Align with our Mission to Build Healthier Nation, we're conducting a wellness talk for our community on last Sunday (27 November 2016). The response was overwhelming and the participant was not only from Seri Kembangan are, but also from Bangi, Shah Alam, Petaling Jaya, Ampang, Puchong & Putrajaya.   The program was part of wellness…

Read More

Health vs Wealth.

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart.

Signed, Fadillah

Health vs Wealth.

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart.

Signed, Fadillah